Geen probleem!

We krijgen veel vragen over tado in combinatie met vloerverwarming. Wij lichten ze hier even uit en geven een juist en hopelijk voor jou een duidelijk antwoord. De vragen komen vaak voort uit de volgende twee oorzaken:

  1. Er gaan veel verhalen rond op internet dat tado niet goed zou werken met vloerverwarming.
  2. Ik heb een tado set met slimme radiatorknoppen en nu werkt mijn vloerverwarming niet goed meer of slaat zelfs op hol!

Tado werkt niet goed met vloerverwarming

Laten we met de deur in huis vallen en deze stelling meteen ontkrachten: tado werkt prima met vloerverwarming! Mits deze op de juiste manier is geïnstalleerd.

Er zijn een aantal dingen wat we tegenkomen wat waarschijnlijk voor deze verhalen heeft gezorgd.

Tado is nog vrij jong (2011) tegenover bijvoorbeeld Honeywell. In het begin heeft tado inderdaad niet helemaal lekker gewerkt met vloerverwarming maar dit is al jaren geleden opgelost en werkt nu prima, wellicht dat deze verhalen dus blijven hangen.

Daarnaast zien we vaak dat de vloerverwarming niet op de juiste manier of helemaal niet op het systeem wordt aangesloten (zie ook punt 2). Dan werkt het inderdaad niet goed. Een handige harry die "denkt" dat hij het wel weet, maar ook maar iets doet, zorgt vaak voor problemen en onnodige kosten achteraf. Zorg dus altijd dat je dit door een erkend bedrijf (met ervaring) laat doen, wij bij Savvycons werken sinds 2011 (samen) met tado en zijn de aanbevolen installateur voor Nederland

Een voorbeeld is dat er vaak een slimme radiatorknop voor de vloerverwarming wordt gebruikt, dit kan natuurlijk niet, het heet niet voor niks radiatorknop.

Ik heb een tado set met radiatorknoppen en nu werkt mijn vloerverwarming niet goed meer!

Om te begrijpen waarom dit het geval is leggen we een veel voorkomende oude en nieuwe situatie langs elkaar met op de begane grond vloerverwarming en op de eerste verdieping 4 kamers met radiatoren.

  oud nieuw
Systeem 1 centrale thermostaat

1 slimme thermostaat in de woonkamer
4 slimme radiatorknoppen

Wie kan om warmte vragen, ofwel wie kan de ketel aanzetten? centrale thermostaat

de slimme thermostaat en de 4 slimme radiatorknoppen

Wat gebeurd er als je aan een radiatorknop draait? je radiator gaat open en wordt warm zodra de centrale thermostaat in de woonkamer om warmte vraagt

je radiator gaat open en stuurt de ketel aan zodat hij warm wordt

Wanneer wordt de vloerverwarming warm? als de centrale thermostaat om warmte vraagt

als de slimme thermostaat om warmte vraagt, maar ook als je slimme radiatorknoppen om warmte vragen

 

Zoals je ziet, zorgt de nieuwe situatie er voor dat de vloerverwarming ongevraagd, dus bijvoorbeeld als het al warm genoeg is in de woonkamer, toch  verwarmd wordt op het moment dat een slimme knop om warmte vraagt.

Om dit te voorkomen dient er een klep geïnstalleerd te worden die er voor zorgt dat je vloerverwarming actief aangestuurd wordt door tado in plaats van passief. Ofwel dat tado kan bepalen of je vloerverwarming wel of geen warmte krijgt door een klep open of dicht te zetten net zoals de radiatoren die je open of dicht zet. We hopen dat dit na het lezen van dit verhaaltje logisch klinkt. Mochten er toch nog vragen zijn, stel ze gerust.

De oplossing

Voor de meest voorkomende situatie, je vloerverwarming als 1 zone, hebben wij een complete oplossing in onze webshop staan. Deze bestaat in 2 varianten:

Optie 2

Voor als het mogelijk is om vanaf de plek waar je slimme thermostaat komt te hangen (in de ruimte met vloerverwarming), bedraad aangesloten kan worden op de vloerverwarmingsverdeler. 

Deze set bevat:

  • tado draadloze ontvanger (om je ketel aan te sturen)
  • een klep voor je vloerverwarming
  • Installatieservice, alles wordt geïnstalleerd en aangesloten
  • het benodigde kleinmateriaal zoals wat cv materiaal en kabels.

 

Optie 3

Als het niet mogelijk is om de thermostaat bekabeld aan te sluiten heb je deze set nodig.

Deze set bevat:

  • tado draadloze ontvanger (als je deze nog niet hebt)
  • een klep voor je vloerverwarming
  • een extra thermostaat om je vloerverwarmingsklep aan te sturen, deze komt bij de verdeler te hangen, maar meet hier niet de temperatuur, daar is de andere (huidige) thermostaat voor. 
  • Installatieservice, alles wordt geïnstalleerd en aangesloten
  • het benodigde kleinmateriaal zoals wat cv materiaal en kabels.

 

Daarnaast kun je ook met tado je vloerverwarming in meerdere zones aansturen, hier komt echter wat meer bij kijken en moeten we wat specifieker op iedere situatie inzoomen. Neem hiervoor even contact met ons op om de mogelijkheden voor jouw situatie te bespreken.

 

Een tevreden klant aan het woord:

 van Yannick Ersilia

Savvycons heeft ons geholpen waar anderen dat niet konden of wilden. Onze woning vroeg om een ​​unieke opstelling, waarbij TADO werd aangesloten op de vloerverwarming en centrale verwarming. We hebben navraag gedaan bij verschillende bedrijven, maar zij aarzelden omdat ze geloofden dat deze samenwerking met TADO voor veel problemen zou zorgen en waren terughoudend om het project op zich te nemen. Gelukkig kwam Savvycons tussenbeide. Ze bezochten ons huis en voerden grondig onderzoek uit om te bepalen wat er precies moest gebeuren, en dat alles tegen een redelijke marktprijs. Uiteindelijk hebben ze de klus uitstekend geklaard en was de nazorg uitstekend. We zijn zo dankbaar voor deze geweldige ervaring en kunnen nu genieten van onze multi-zone vloerverwarmingsopstelling. Ik raad Savvycons ten zeerste aan en zij hebben veel ervaring met TADO.